Najsavr\u0161eniji proizvod prirode!<\/p>\n
Med je slatki proizvod koji p\u010dele medarice (Apis mellifera<\/em>) tvore od nektara sakupljenog na cvjetovima ili slatkim izlu\u010devinama (medena rosa) nekih kukaca.<\/p>\n Nektar koji p\u010dele skupljaju sa cvije\u0107a glavni je izvor ugljikohidrata, kojeg pretvaraju u lako probavljive \u0161e\u0107ere, naj\u010de\u0161\u0107e glukozu i fruktozu, koji su glavni sastojci meda.<\/p>\n Zreli med ne sadr\u017ei vi\u0161e od 15-20% vode, o \u010demu ovisi njegov viskozitet, te\u017eina i kristaliziranje. Osim \u0161e\u0107era u medu se nalaze minerali, vitamini, enzimi aminokiseline, organske kiseline kao \u0161to su mravlja, jabu\u010dna, limunska, octena, jantarna kiselina, pigmenti, razni derivati klorofila, vosak, inulin itd.<\/p>\n Jedna velika \u017elica meda, koja otprilike te\u017ei 20 grama sadr\u017ei:<\/p>\n Brzina kristalizacije pojedinog meda ovisi o njegovoj vrsti, pa mo\u017eemo slobodno re\u0107i da je odlika prirodnog meda upravo njegova kristalizacija. Dekristalizira se na temperaturi oko 40-45\u00b0C jer se tako ne uni\u0161tavaju vrijedna svojstva.<\/span><\/p>\n<\/div> Ako med uzimate u raznim napicima (\u010dajevima i sl.) morate pazitit da nisu prevru\u0107e jer se prevelikim zagrijavanjem gube njegova ljekovita svojstva. Med treba biti potpuno otopljen u teku\u0107ini temperature do 40 \u00b0C. Uzmemo li med bez teku\u0107ine, po\u017eeljno ga je dr\u017eati u ustima sve dok se ne otopi.<\/span><\/p>\n<\/div> Samo najkvalitetniji med iz vlastitog p\u010delinjaka i od provjerenih hrvatskih proizvo\u0111a\u010da nalazi se pod etiketom Agro Life meda. Na\u0161i medovi imaju sve certifikate i prolaze najstro\u017ee kontrole prije izlaska na tr\u017ei\u0161te.<\/span><\/p>\n<\/div>\n
KRISTALIZACIJA<\/span> JE PRIRODNO SVOJSTVO MEDA<\/span><\/h2><\/div>
Agro Life med \u2013 prirodan hrvatski med<\/span><\/h2><\/div>